Recept

Eendenschnitzel met peultjes en zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk en verfijnd gerecht. Perfect voor een feestelijke gelegenheid of een dinertje met vrienden. 

bereiding
  1. 1

    Snij de eendenfilets in de lengte door. Leg ze tussen folie en klop ze met een deegroller plat. Kruid met peper en zout. Schep de peterselie door het paneermeel. Haal het vlees eerst door de bloem, dan door de geklutste eieren en tot slot door het paneermeel. Zet koel weg.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Blancheer de peultjes.

  3. 3

    Bak de zoete aardappel in de sesamolie op middelhoog vuur lichtbruin. Doe er de gember, geperste knoflook, sugarsnaps en de shiitake bij. Roerbak op hoog vuur tot alles beetgaar is.

  4. 4

    Meng de oestersaus, de sojasaus, de bruine suiker en de arachideolie. Breng op smaak met peper. Warm de saus even op in een steelpannetje.

  5. 5

    Bak de schnitzels in boter goudbruin en gaar. Serveer bij de groenten en geef er het sausje bij. Werk af met de koriander en het lente-uitje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenschnitzel met peultjes en zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!