Gekaramelliseerde kalkoenfilet met rösti van zoete aardappel en broccolinirolletjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Blancheer de broccolini in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
-
2
Schil de zoete aardappel en rasp hem grof. Klop de eidooier los. Meng de eidooier onder de zoete aardappel en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Verhit olijfolie in een pan en lepel er de geraspte aardappel in. Duw het mengsel een beetje plat en laat de rösti op een zacht vuur garen. Bak de rösti nog 10 minuten in de oven.
-
3
Snij de kalkoen in reepjes. Kruid ze met peper en kippenkruiden. Verhit olijfolie in een pan en roerbak de kalkoen goudbruin en krokant. Blus met sojasaus en honing en laat de kalkoen zachtjes karamelliseren.
-
4
Wikkel rond elk steeltje van de broccolini een plakje pancetta. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze nog 5 minuten mee met de rösti in de oven.
-
5
Meng alle ingrediënten voor de dip. Snij de rösti van zoete aardappel in repen. Serveer de kalkoen met de rösti en de broccolinirolletjes en lepel er een beetje van de yoghurtdip bij.