Halloumi-courgetteburger met spicy spitskoolsalade
bereiding
-
1
Maak de salade. Maak de groenten schoon. Rasp de spitskool en de wortel. Snij de appel en de ijsbergsla fijn. Meng de kool, wortel, appel en ijsbergsla. Meng met de harissa, de yoghurt en de mayonaise. Kruid met zout.
-
2
Maak de burgers. Spoel de courgette en snij in dunne plakjes. Pel de rode ui en snij in ringen. Bedruppel de ui met het citroensap. Spoel de tomaten en snij in plakjes.
-
3
Bestrijk de courgetteplakjes met olie en gril ze 5 à 10 minuten op de barbecue. Snij de hamburgerbroodjes doormidden. Bestrijk de halloumi met wat olijfolie en gril ze op de barbecue. Gril ook de snijkanten van de hamburgerbroodjes op de barbecue.
-
4
Vul de hamburgerbroodjes met spitskoolsla, courgettes, tomaat, rode ui, een blaadje sla en een plak halloumi. Werk af met basilicum.