Pittige kippengehaktspiesjes op citroengrasstengels met spitskool-appelsalade
bereiding
-
1
Spoel de koriander en snij de helft fijn. Maak de chilipeper schoon en hak ‘m fijn. Meng de gehakte koriander, de chilipeper, het amandelmeel en de sojasaus onder het kippengehakt.
-
2
Knijp langs elke stengel citroengras een portie van het gehakt. Zet de spiesjes koel.
-
3
Maak de spitskool schoon en snij ‘m fijn. Spoel de appel en snij ‘m in fijne partjes. Meng ze onder elkaar. Voeg de balsamicoazijn, de honing en de walnoten toe. Kruid met peper en zout en meng alles onder elkaar. Roer de sriracha onder de yoghurt.
-
4
Bak de spiesjes goudbruin en gaar in de hete olijfolie. Serveer de spiesjes met de spitskoolsalade en het yoghurtsausje. Werk af met de rest van de koriander.