Pasta met sint-jakobsvruchten en limoenroom
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Meng de peperbolletjes, een snuifje zout, de basilicumblaadjes en 100 milliliter olijfolie onder elkaar in een vijzel. Roer er het sap van 1 limoen onder. Laat een halfuur rusten. Giet door een fijne zeef.
-
2
Bedruppel de kerstomaatjes met olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met zout en zet 30 minuten in de oven.
-
3
Klop de room lobbig en meng er 1 eetlepel limoensap en –rasp en een snuifje zout onder. Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout en druppel er olijfolie over. Bak ze kort aan in een hete pan.
-
4
Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schik er de coquilles en tomaatjes op. Giet er de vinaigrette over, lepel er wat room op en werk af met de cress.