Recept

Penne met pompoencrème, sint-jakobsvruchten en waterkersolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De gebakken sint-jakobsvruchten maken deze pasta extra feestelijk.

bereiding
  1. 1

    Kook de pompoenblokjes met de kurkuma zacht in de kippenbouillon. Laat ze uitlekken en pureer ze. Voeg de roomkaas toe en breng de crème op smaak met peper en zout. Mix verder tot een gladde, ­romige saus.

  2. 2

    Blancheer 1 bosje waterkers kort in gezouten water. Giet het af en mix het fijn met 2 eetlepels olijfolie. Zeef de olie. Voeg extra olie toe tot je een zachtgroene en iets vloeibaardere olie hebt. Spoel de rest van de waterkers.

  3. 3

    Maak de crumble. Rooster de pitten, zaden en noten in een klein pannetje. Voeg de olijfolie toe en kruid de crumble met peper en zout.

  4. 4

    Kook de penne beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de penne nadien uitlekken. Bak de sint-jakobsvruchten kort in wat boter en olijfolie. Kruid ze met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de penne over de borden en lepel er de saus op. Leg op elk bord 3 sint-jakobsnoten. Lepel er wat waterkersolie over en werk de pasta verder af met een toefje ­waterkers en de crumble.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Penne met pompoencrème, sint-jakobsvruchten en waterkersolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!