Strikjespasta met tomaten-kappertjessaus en pata negra
bereiding
-
1
Spoel de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de teentjes knoflook in dunne plakjes.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan. Bak de knoflook even aan. Voeg de tomaten toe en laat 5 minuten pruttelen zonder deksel. Voeg de wijn, rozemarijn, een snuifje zout, peper en cayennepeper toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel.
-
3
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
-
4
Voeg de kappertjes aan de saus toe en laat nog minstens 10 minuten pruttelen. Breng de saus eventueel verder op smaak met de agavesiroop.
-
5
Bak de pata negra krokant in een hete, droge koekenpan. Verdeel de pasta over de borden, schep er de saus over en werk af met de pata negra en de waterkers.