Linguine met langzaam gegaarde ragout
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Wentel het vlees door de bloem. Verhit een scheut olijfolie in een diepe ovenbestendig pan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
-
2
Giet opnieuw wat olijfolie in de pan en bak de ui met de knoflook en paprika zacht. Blus met de wijn en laat voor de helft inkoken. Voeg de bouillon, tomaten, laurier, de helft van de salie, tomatenpuree en suiker toe en roer goed door. Doe het vlees terug in de pan, zet het deksel op de pot en zet 2 uur in de oven.
-
3
Haal het deksel van de pan en laat het nog een halfuur in de oven staan. Neem het vlees uit de pan en trek met 2 vorken uit elkaar. Doe het vlees terug in de saus en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet de pasta af en serveer met de saus. Verdeel er de salie over en bestrooi met de parmezaan.