Spaghetti met ragout van eend
bereiding
-
1
Pel de sjalotten en de knoflook en snipper ze fijn. Maak de wortelen en de selder schoon en snij ze in dunne plakjes. Smelt 2 eetlepels boter in een stoofpot. Doe de stukjes wortel, selder, sjalotten en knoflook in de pot en fruit ze 4 minuten aan in de boter.
-
2
Snij de eendenfilet in stukken, kruid ze met peper en zout en voeg ze bij de gestoofde groenten. Blus met de bouillon tot alles onder staat en doe de tijm en de laurier erbij. Laat 45 minuten onder deksel op een zacht vuur garen.
-
3
Borstel de champignons schoon, snij de grotere exemplaren in stukken en voeg ze toe aan de ragout. Laat het geheel nog een kwartier verder garen. Roer het maïszetmeel los in een beetje koud water en bind er de saus mee. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
-
4
Kook de spaghetti in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de pasta met de eendenragout en werk af met de geraspte parmezaan en de fijngehakte peterselie.