Chocoladepudding
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng de room aan de kook in een sauspannetje. Smelt er van het vuur de melkchocolade en de helft van de fondant chocolade door en roer goed. Laat 5 minuten afkoelen. Schenk telkens 1,5 el van de warme chocoladesaus in een kopje en zet in de diepvriezer.
-
2
Smelt de rest van de fondant chocolade au bain-marie. Klop de eierdooiers en de suiker tot een witte ruban*. Schep dit voorzichtig door de gesmolten chocolade. Klop de eiwitten samen met een snuifje zout stijf en spatel ze voorzichtig door de gesmolten chocolade.
-
3
Neem de kopjes uit de diepvriezer en schenk er de chocoladeroom bij. Bak ze 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven; de pudding mag nog een beetje 'wiebelig' zijn.
-
4
Bestrooi met cacaopoeder en grof gehakte noten en serveer met een bolletje ijs en de rest van de chocoladesaus.