Recept

Chocoladepudding

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het beste recept voor deze heerlijke klassieker. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Breng de room aan de kook in een sauspannetje. Smelt er van het vuur de melkchocolade en de helft van de fondant chocolade door en roer goed. Laat 5 minuten afkoelen. Schenk telkens 1,5 el van de warme chocoladesaus in een kopje en zet in de diepvriezer.

  2. 2

    Smelt de rest van de fondant chocolade au bain-marie. Klop de eierdooiers en de suiker tot een witte ruban*. Schep dit voorzichtig door de gesmolten chocolade. Klop de eiwitten samen met een snuifje zout stijf en spatel ze voorzichtig door de gesmolten chocolade.

  3. 3

    Neem de kopjes uit de diepvriezer en schenk er de chocoladeroom bij. Bak ze 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven; de pudding mag nog een beetje 'wiebelig' zijn.

  4. 4

    Bestrooi met cacaopoeder en grof gehakte noten en serveer met een bolletje ijs en de rest van de chocoladesaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladepudding

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!