Broodpudding
bereiding
-
1
Maak de amandelboter: verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de amandelen 10 minuten in de oven. Mix ze samen met de rest van de ingrediënten en zet koel weg.
-
2
Beboter een ovenschaal en bestrooi met suiker. Snij met behulp van een serveerring rondjes uit de sneetjes briochebrood. Bestrijk ze met de amandelboter en leg ze in de ovenschaal. Bestrijk met de helft van de lemon curd en leg er nog een laagje van de briocherondjes op.
-
3
Verwarm de room, melk en citroenrasp in een sauspannetje. Klop de eierdooiers, eieren, suiker tot een smeuïge crème. Schenk bij de warme room en klop tot een gladde pudding.
-
4
Schenk de pudding in de ovenschaal en laat 45 minuten rusten. Bestrooi met amandelen en extra suiker en zet au bain-marie in de oven. Laat eerst afgedekt 30 minuten bakken, neem daarna de aluminiumfolie weg en bak nog 15 minuten.
-
5
Serveer de broodpudding met extra slagroom, bloemsuiker en lemon curd.