Recept

Smashburger met frisse salade en tartaarsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Barbecue expert Gilles Draps deelt speciaal voor Project Libelle zijn beste hamburgerrecept voor de de BBQ. 

bereiding
  1. 1

    Snij alle ingrediënten voor de tartaar fijn en meng ze met de mayonaise. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Maak nu de salade. Doe in een grote mengkom de olijfolie, de azijn, de mosterd, het geperste teentje knoflook en de honing. Meng goed en kruid met peper en gerookt zout. Voeg nu alle kruiden toe en meng zorgvuldig.

  3. 3

    Vorm 4 burgers van het gehakt. Zet een gietijzeren pan op de hete grill en laat deze gloeiendheet worden. ‘Smash’ nu een bol vlees plat in de hete pan. Kruid met zout. Laat mooi aanbakken en draai om. Laat opnieuw even bakken. Hoe langer je bakt, hoe meer doorbakken het vlees zal zijn.

  4. 4

    Snij de hamburgerbroodjes doormidden en grill ze kort op het rooster van de barbecue.

  5. 5

    Besmeer de onderste kant van elk broodje met een lepel tartaar. Leg de hamburger er bovenop. Schep er wat frisse salade over en sluit af met de bovenkant van het broodje.

  6. 6

    Serveer de overschot van de salade als side dish.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Smashburger met frisse salade en tartaarsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!