Spinaziestoemp met homemade fishsticks en tartaarsaus
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
-
2
Snij de koolvisfilets in repen. Neem 3 kommetjes: doe in het eerste de bloem, in het tweede de losgeklopte eieren en in het derde de panko. Kruid de visrepen met peper en zout en wentel ze één voor één eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en ten slotte door de panko. Zet ze even in de koelkast.
-
3
Maak de tartaarsaus. Pel de knoflook en snipper hem heel fijn. Pel de rode ui en snij hem in fijne halve maantjes. Hak de kappertjes, de bladpeterselie en de dille fijn. Meng de knoflook, de ui, de kappertjes en de fijngehakte kruiden onder de mayonaise.
-
4
Giet de aardappelen af. Spoel en droog de spinazie en stoof ze aan in wat boter. Meng ze onder de aardappelen. Plet ze samen tot een mooie stoemp en voeg de boter en de melk toe. Kruid de stoemp met peper en zout en hou hem warm.
-
5
Bak de fishsticks rondom goudbruin en krokant in een pan met de olie. Lepel de stoemp op de borden en schik er de fishsticks bij. Serveer het gerecht met de tartaarsaus en werk het af met extra dille.