Quesadilla’s met gehakt
bereiding
-
1
Maak eerst de coleslaw. Schil de wortelen en rasp ze grof. Snij vervolgens de kool in fijne reepjes. Maak de dressing: meng de yoghurt met de mayonaise en een paar druppels citroensap. Kruid met peper en zout. Maak het slaatje van de wortelen, de rodekool en de dressing.
-
2
Haal de schil van de avocado en snij in stukken. Mix de avocado met een beetje limoensap tot een gladde puree. Kruid met peper en zout. Schil de ui en snij in fijne ringen. Leg de uiringen samen met het zout in een kommetje koud water.
-
3
Rooster de korianderzaadjes en komijn een minuut in een droge pan terwijl je ze voortdurend omschept. Zet even apart. Snipper de uien en de knoflook. Bak de uien en het knoflook tot ze zacht zijn. Voeg een mespuntje paprikapoeder toe en roer even om.
-
4
Meng het gehakt door het uienmengsel en roerbak tot het gehakt mooi kleurt. Roer daarna de geroosterde koriander en komijn door het gehakt en zet aan de kant.
-
5
Neem een tortilla en beleg. Op een helft van de tortilla komt jonge kaas met daarboven een laagje gehakt. Druppel er dan een beetje tabasco op. Vouw de tortilla dicht en snij de dubbelgevouwen tortilla in twee even grote stukken. Ga zo verder tot alle tortilla’s gevuld zijn.
-
6
Bak de tortilla’s aan beide kanten in een ingevette grillpan. Zo smelt de kaas en vermengen de smaken zich. Op de buitenkant van de tortilla verschijnt het streepjespatroon van de grillpan.