Recept

Chicken Picata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere pasta met kip die je supersnel klaarmaakt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Snij de kipfilets horizontaal door, zo verkrijg je telkens 2 dunne lapjes. Kruid ze met peper en zout en wentel ze in de bloem. Schud overtollige bloem af.

  2. 2

    Bak de kiplapjes in een klontje boter rondom krokant, haal ze uit de pan en leg ze 15 minuten in een ovenschaal samen met de kerstomaatjes in de oven ( tot de tomaatjes beginnen te barsten). Spoel de pan niet uit.

  3. 3

    Voeg in dezelfde pan een klontje boter toe en bak hierin de sjalot gedurende 3 minuten en voeg dan 1 geplet teentje look toe en bak nog 2 minuten. Blus met de witte wijn en sap van een halve citroen. Schraap de aanbaksels van de bodem en laat inkoken tot het meeste vocht verdampt is. Voeg kappertjes ( naar smaak) en een extra klontje boter toe.

  4. 4

    Kook de pasta, meng met 1 geplet teentje look en een scheut olijfolie extra vierge.

  5. 5

    Serveer de pasta met de kippenlapjes en tomaatjes en overgiet met de saus, kruid met peper, zout en werk af met bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chicken Picata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!