Chicken Picata
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Snij de kipfilets horizontaal door, zo verkrijg je telkens 2 dunne lapjes. Kruid ze met peper en zout en wentel ze in de bloem. Schud overtollige bloem af.
-
2
Bak de kiplapjes in een klontje boter rondom krokant, haal ze uit de pan en leg ze 15 minuten in een ovenschaal samen met de kerstomaatjes in de oven ( tot de tomaatjes beginnen te barsten). Spoel de pan niet uit.
-
3
Voeg in dezelfde pan een klontje boter toe en bak hierin de sjalot gedurende 3 minuten en voeg dan 1 geplet teentje look toe en bak nog 2 minuten. Blus met de witte wijn en sap van een halve citroen. Schraap de aanbaksels van de bodem en laat inkoken tot het meeste vocht verdampt is. Voeg kappertjes ( naar smaak) en een extra klontje boter toe.
-
4
Kook de pasta, meng met 1 geplet teentje look en een scheut olijfolie extra vierge.
-
5
Serveer de pasta met de kippenlapjes en tomaatjes en overgiet met de saus, kruid met peper, zout en werk af met bladpeterselie.