Recept

Crispy chicken burger met mangochutney

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een sappige burger! Dat is te danken aan het krokante korstje...

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de kipfilets in de breedte. Leg er een bakpapier op en sla ze wat platter met een koekenpan.

  2. 2

    Zet 3 kommetjes klaar. Doe in het eerste de bloem, klop in het tweede het ei los en doe in het derde de panko. Kruid de kipfilets met peper en zout en haal ze één voor één achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Leg de kipfilets op een bakplaat met bakpapier en bedruppel ze met de olijfolie. Gaar ze zo’n 20 à 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak intussen de mangochutney. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de rode ui. Doe de rode ui met de mango in een steelpannetje en voeg de wittewijnazijn, de suiker, de chilivlokken en een flinke snuif zout toe. Voeg een glas water toe en laat alles stoven tot een mooie chutney.

  4. 4

    Maak de rodekool schoon en snij ze fijn. Spoel de ijsbergsla en snij ze in stukjes. Snij de hamburgerbroodjes open. Leg er wat ijsbergsla en rodekool op, leg er dan de krokante kipfilets op en lepel er wat mangochutney over. Sluit de broodjes en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crispy chicken burger met mangochutney

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!