Broodje kip Hoisin
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de kip in met olijfolie en kruid met voldoende peper en zout. Zet de kip in 15 minuten in de oven en bak dan verder op 160°C gedurende 20 minuten.
-
2
Meng de Hoisinsaus met 3 eetlepels olijfolie. Wrijf de kip in met de Hoisin-olie en zet terug 20 minuten in de oven of tot de bouten zeker gaar zijn.
-
3
Maak intussen de komkommersalade. Snij de komkommer overlangs in 2, ontpit en snij in maantjes. Snij de lente-ui in schuine reepjes. Meng de lente-ui met de komkommer en de sojascheuten. Meng met de sushiazijn en de suiker. Kruid met verse korianderblaadjes, peper en zout.
-
4
Pluk de kip in stukken, halveer de pistolets. Serveer de 'pulled' kip met de komkommersalade in een broodje.