Recept

Pittige bánh mì-burger met varkensgehakt, gemarineerde komkommer en wortel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een burger met een Aziatische toets!

Bánh mì is het Vietnamees woord voor broodje. Het verwijst naar een streetfoodgerecht dat traditioneel bestaat uit een Frans stokbrood, gevuld met gegrild varkensvlees of kip, pikante saus en gemarineerde groentjes. Dit is een snelle variant. 

Tip! Je kunt het gehakt rul bakken, maar natuurlijk ook hamburgers gebruiken hiervoor.

bereiding
  1. 1

    Spoel de komkommers en de wortel. Snij de komkommers in schijfjes en de wortel in kleine balkjes. Doe de groenten in een kom en doe er de wittewijnazijn en de honing bij. Vul de kom met water tot de groenten onderstaan. Voeg peper en zout toe en roer om.

  2. 2

    Bak het varkensgehakt rul in de pan met het Chinees vijfkruidenpoeder en de helft van het srirachapoeder.

  3. 3

    Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise en de rest van het srirachapoeder. Spoel de sla en snij ze in stukjes.

  4. 4

    Snij de buns in de helft, maar snij ze niet helemaal door. Vul ze met de ijsbergsla, de gemarineerde groenten en het varkensgehakt. Werk ze af met de pikante saus, de krokante uitjes en de verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige bánh mì-burger met varkensgehakt, gemarineerde komkommer en wortel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!