Laagjesschaal met geroosterde wintergroenten, kip en citroenpuree
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen, pastinaak en pompoen. Snij in gelijke repen of stukken en besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg op een bakplaat en zet gedurende 30-40 minuten in de oven.
-
2
Vet 4 ovenschaaltjes in met olijfolie en verdeel de groenten over de ovenschaaltjes.
-
3
Bak intussen de blokjes kip gaar in een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Voeg ½ koffielepel fijngesnipperde dragon en 200 ml kippenbouillon toe en laat inkoken. Voeg dan nog een beetje verse dragon toe en leg bovenaan de geroosterde groenten in de ovenschaaltjes.
-
4
Meng het citroensap en de -rasp onder de puree. Eindig in elk ovenschaaltje met een laagje citroenpuree en zet nog 20 minuten in de oven of tot alles warm is. Garneer met verse dragon.