Geroosterde wintergroenten met vadouvanschuim
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de romanesco in roosjes. Schil de wortelen en snij in 2 of 4 stukken. Schil de pastinaken en snij ze in even grote stukken als de wortelen.
-
2
Meng het korianderpoeder met het gerookt paprikapoeder en 4 eetlepels olijfolie en meng dit onder de groenten. Leg alles op een bakplaat en kruid met peper en zout. Zet gedurende 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.
-
3
Pel en snipper de knoflook en sjalot fijn. Stoof ze aan in een beetje olijfolie. Overgiet met de groentebouillon, room en de vadouvan. Laat inkoken tot de helft en zeef de saus.
-
4
Meng het aardappelzetmeel met 2 eetlepels water en voeg toe aan de saus. Laat nog 1 minuut zachtjes koken. Klop de saus op met de klopper tot je een schuim verkrijgt.
-
5
Verdeel het schuim over de 4 borden. Beleg met geroosterde groenten.