Avocadokomkommersoepje met gepaneerde rivierkreeftjes
bereiding
-
1
Pel de avocado en snij in blokjes, besprenkel met citroensap. Snij de komkommer in blokjes. Snipper een halve sjalot fijn en plet de knoflook.
-
2
Doe de avocado, komkommer, sjalot, look, kippenbouillon en 2 eetlepels olijfolie in een blender. Mix fijn en kruid met voldoende peper, zout en citroensap. Voeg eventueel nog wat water toe. Zet weg in de koelkast tot serveren.
-
3
Kruid de rivierkreeftjes met peper, zout en paprikapoeder. Paneer ze door ze eerst door de bloem te wentelen, daarna door de losgeklopte eitjes en tot slot door het paneermeel. Frituur ze in een pannetje met frituurolie en prik ze op spiesjes.
-
4
Serveer ze op de koude soep. Werk af met geraspte schil van de citroen en grof zout.