Gebakken scampi in een mango-currydip
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot. Stoof met 1 koffielepel currypoeder aan in 2 eetlepels olijfolie. Laat op een zacht vuur verder garen. Laat afkoelen.
-
2
Schil de mango en snij in blokjes. Doe samen met de gebakken sjalotjes en 50 ml room in de blender. Meng met 1 eetlepel mayonaise en kruid bij met peper en zout of extra currypoeder. Voeg wat meer room toe, als je de dip lopender wilt. Zet fris weg tot gebruik.
-
3
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Prik elke scampi op een stokje. Bak ze kort en krachtig in een hete pan met olijfolie en een geplet teentje look. Kruid met peper en zout.
-
4
Schep de mangodip in potjes en werk af met gesnipperde lente-ui en sesamzaadjes. Schik de spiesjes erin.