Ovengeroosterde scampi’s met kruidige vulling
bereiding
-
1
Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de sjalot.
-
2
Doe de knoflook, de sjalot, de peterselie, de dragon, de boter, het broodkruim, de parmezaan, peper en zout in een blender en hak alles fijn.
-
3
Snij de scampi’s langs de achterkant van kop tot halverwege de staart in om ze te vlinderen.
-
4
Leg 12 kleine hoopjes van de vulling op een bakplaat. Wrijf de scampi’s in met olijfolie. Kruid ze nog niet, want het zout uit de kippenkruiden zou het vocht uit de scampi’s kunnen trekken.
-
5
Leg de opengesneden scampi’s op en rond de hoopjes. Vouw de zijkanten wat onder de vulling en steek er een prikker in zodat alles mooi samenblijft.
-
6
Verwarm de oven voor op 200°C en bestrooi de scampi’s met de kippenkruiden en peper. Bak ze 7 à 8 minuten in de oven. Serveer ze meteen.