Recept

Gevulde truffeleitjes met soldaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker hapje, perfect voor een feestelijke brunch of een etentje met vrienden of familie. 

bereiding
  1. 1

    Snij dikke repen van het brood en bak ze krokant in de pan.

  2. 2

    Snij met een mes voorzichtig de hoed van elk ei. Haal uit elk ei de eidooier en het eiwit en splits. Spoel de 8 lege eierschelpen voorzichtig uit (de hoedjes mogen weg). Bewaar 6 eidooiers, bewaar de rest voor gebak of iets anders.

  3. 3

    Smelt de boter in de microgolfoven, schep het witte gedeelte zo veel mogelijk weg. Klop de 6 eidooiers in een kom au bain-marie voorzichtig op tot je binding krijgt, geen roerei! Kruid met peper en zout. Haal de kom van het vuur en klop er heel geleidelijk aan de gesmolten boter en melk door. Voeg ook enkele druppels truffelolie naar smaak toe (let op dat je hier niet in overdrijft).

  4. 4

    Zet de eierschelpen in een eierhouder en giet hierin de botersaus. Werk af met verse dragon. Serveer met de soldaatjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde truffeleitjes met soldaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!