Spruitjesstoemp met yoghurt en zalm
bereiding
-
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Halveer de spruitjes. Fruit de spruitjes aan in wat boter en laat ze op een zacht vuurtje onder deksel garen.
-
2
Snij de lente-ui met het meeste groen in ringetjes. Voeg ze samen met de balsamicoazijn en de helft van de cranberries toe aan de spruitjes. Maak een yoghurtsausje. Meng de gehakte kruiden door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
-
3
Pureer de aardappelen, voeg de spruitjesmengeling en de helft van de verbrokkelde feta toe. Voeg eventueel wat melk toe en breng op smaak met peper en zout.
-
4
Bak de zalm kort in wat boter langs beide kanten krokant. Strooi er de gekneusde roze peperbollen over. Serveer met de spruitjesstoemp en het yoghurtsausje. Werk af met de rest van de cranberries, lente-ui en feta.