Recept

Lamsgehaktballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pittige lamsballetjes zijn een specialiteit uit Indonesië. 

bereiding
  1. 1

    Hak het pepertje fijn zonder de zaadjes. Pel en snipper de ui en de look, rasp de gember.

  2. 2

    Meng het gehakt met de helft van de gesnipperde ui, de look, chili en de gember. Kruid met kardemom, peper en zout. Doe er het ei en het paneermeel bij en meng tot een massa die je makkelijk tot balletjes kunt rollen. Gebruik eventueel nog wat meer paneermeel. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongbal en zet ze in de koelkast tot gebruik.

  3. 3

    Verhit wat ghee of boter in een ruime pan en roerbak er de rest van de ui, chili, knoflook en gember in, samen met de kurkuma en het koriander-, komijn- en chilipoeder. Voeg de balletjes toe en bak ze rondom bruin. Giet er een glas water bij en laat onder deksel 30 minuten garen (draai de balletjes geregeld).

  4. 4

    Voeg de yoghurt en kokosmelk toe en laat nog eens 10 minuten sudderen. Werk af met wat verse koriander en serveer met rijst en naanbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsgehaktballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!