Recept

Udon met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een specialiteit uit de Japanse keuken. 

bereiding
  1. 1

    Doe de misobouillon in een kookpot en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat onder deksel sudderen.

  2. 2

    Verwarm de olie in een wok en frituur de gember en de look. Kruid de kip met peper en zout en bestrooi met maïszetmeel.

  3. 3

    Bak de kip in de wok bruin. Haal uit de wok en roerbak de shiitake, voeg de mirin en 1 koffielepel sojasaus toe. Voeg de kip, de gember en de knoflook terug aan de wok toe.

  4. 4

    Laat de noedels wellen in de bouillon. Proef de bouillon, voeg extra water toe als het te zout is. Niet zout genoeg? Voeg dan een beetje sojasaus toe.

  5. 5

    Schep de noedels en bouillon in een bowl, doe er de kip en champignons bij. Werk af met lente-ui en bestrooi met sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Udon met kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!