Recept

Aziatisch gewokte spruitjes met wortel en kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mirin is Japanse rijstwijn. Je vindt het bij
de Aziatische producten in de supermarkt. 

bereiding
  1. 1

    Meng de mirin met de hoisinsaus en de sojasaus. Schep er de kippenreepjes onder en laat ze afgedekt minstens 1 uur marineren.

  2. 2

    Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Schil de wortelen en maak er met een spiralizer lange slierten van. Maak de chilipeper schoon en snij ’m in ringen. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen.

  3. 3

    Bak de kip in hete olie rondom bruin. Schep ze uit de pan. Roerbak nu de spruitjes 2 minuten in dezelfde pan. Voeg de knoflook en de gember toe en bak ze even mee. Voeg de wortelslierten en de chilipeper toe, kruid met peper en zout en bak nog 3 minuten verder. Doe de kippenreepjes opnieuw in de pan en schep alles goed om.

  4. 4

    Verdeel de wok over 4 kommen en werk af met de lente-uitjes en de geroosterde sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aziatisch gewokte spruitjes met wortel en kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!