Seizoenslaatje met courgettelinten en boontjes
bereiding
-
1
Spoel de linzen en laat goed uitlekken. Spoel de courgettes en snij ze met behulp van een mandoline in lange linten. Bestrijk met olijfolie, kruid met peper, zout en een snuifje oregano en gril ze aan beide kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
2
Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vetstof, laat helemaal afkoelen op keukenpapier en schep ze in een goed afgesloten potje.
-
3
Maak alle boontjes schoon en blancheer ze in licht gezouten water (dit kan allemaal samen of apart). Snipper de dragon en peterselie. Giet de boontjes af en meng er de gesnipperde kruiden, een klontje boter en de rasp en sap van de citroen onder. Schep er de aardappelen, de courgettelinten en de linzen door en laat afkoelen.
-
4
Schep de salade in een goed afgesloten plastic doosje of bokaal en serveer er op het werk het restje van de gegrilde kip of gerookte kipfilet bij. Werk af met de geroosterde sesamzaadjes.