Pittige kabeljauw met gegrilde asperges en peterseliekrieltjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de grote krieltjes. Kook ze in 15 minuten gaar.
-
2
Pel en pers het teentje knoflook. Spoel de peterselie en snipper fijn. Meng 1/3 van de peterselie met de knoflook en de mosterd en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruid met een snuifje zout. Bestrijk er de vis met dit mengsel en zet een kwartier in de voorverwarmde oven.
-
3
Rooster het amandelschaafsel in een pan zonder vetstof. Snipper de lente-uitjes in ringen. Schil de witte asperges, maak de groene schoon en verwijder het houtachtige uiteinde. Verhit een grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in ± 10 minuten gaar. Keer regelmatig om.
-
4
Giet de krieltjes af en schep er de rest van de gesnipperde peterselie en 1 kl olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Serveer de vis met de asperges en de krieltjes en werk af met de geroosterde amandelen en de lente-ui.