Klassieke ham-cheeseburger met cheese-potato-wedges
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Maak de potato wedges: snij de aardappelen in kwartjes of achtste delen, naargelang de grootte. Kook ze beetgaar in gezouten water, giet af en laat goed uitlekken. Leg ze in een ingevette ovenschaal en strooi er de rozemarijn, peper, zout en geraspte kaas over. Zet 15 minuten in de oven.
-
3
Maak de burgers: snipper de sjalot fijn. Meng met het gehakt, het ei, peper, zout en cayennepeper. Voeg paneermeel toe en meng goed. Vorm er 4 burgers mee.
-
4
Snij de tomaten en augurken in plakjes.
-
5
Bak de burgers en het spek krokant in de pan of op de gril, gebruik eventueel wat olie.
-
6
Warm de broodjes even op. Halveer ze, leg er wat sla, een burger, een plakje cheddar, spek, tomaat en augurkjes tussen. Steek er een houten satéprikker door.
-
7
Serveer de burgers met ketchup en de potato wedges.