Recept

Piadina met provolone en venkelworst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker Italiaans gerecht waar de hele familie van zal smullen. 

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem in een grote kom met bakpoeder en zout. Voeg de olijfolie toe en meng goed door met je handen. Voeg 250 ml lauw water toe. Meng snel door met een vork en dan met je handen.

  2. 2

    Leg op een met bloem bestoven werkoppervlak, kneed 10 minuten door tot je een zacht deeg hebt. Leg in een schone kom, dek af en laat 20-30 minuten rijzen.

  3. 3

    Verdeel het deeg in 4 balletjes van elk ongeveer 100 gram. Rol elke bal uit tot een cirkel van 24 cm.

  4. 4

    Verhit een gietijzeren pan op middelhoog vuur. Halveer de worstjes in de lengte en bak ze kort gaar.

  5. 5

    Beleg de piadina op één helft met mascarpone een paar blaadjes spinazie en rucola, en de gebakken worstjes. Bestrooi met roze peper, de citroenrasp en de provolone. Vouw de piadina toe en bak ze 2 à 3 minuten per kant in een hete pan op vuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Piadina met provolone en venkelworst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!