Gnocchi met venkelworstje en broccoli
bereiding
-
1
Knijp het vlees in gelijke stukjes uit de worsten. Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Rist de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn.
-
2
Verhit wat olie in een ruime pan en bak het vlees van de venkelworsten 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de ui, de knoflook, de rozemarijn en het venkelzaad toe en bak alles 5 minuten al roerend verder. Blus met de wijn en laat die verdampen.
-
3
Meng er de mascarpone onder en giet er de melk bij. Laat de saus 5 minuten inkoken op een zacht vuur en kruid ze met peper en zout.
-
4
Snij ondertussen de broccoli in roosjes en blancheer ze in kokend gezouten water. Giet de broccoliroosjes af en voeg ze bij de saus.
-
5
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de gnocchi goudbruin. Voeg de gnocchi bij de saus, werk het gerecht af met peper van de molen en de pecorino en serveer meteen.