Zoetzure salade van geroosterde zomergroenten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de gele paprika in dikke repen en de puntpaprika in grove stukken. Verwijder telkens de zaadlijst. Snij de rest van de groenten eveneens in grove stukken. Leg ze in een bakschaal. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Leg enkele takjes tijm erbovenop en zet 40 minuten in de oven.
-
2
Snij de biet in flinterdunne schijfjes. Hussel intussen het citroensap, de kappertjes, de ahornsiroop, de mosterd, 2 eetlepels olie en 1/2 koffielepel zout door elkaar tot vinaigrette.
-
3
Schik de biet op een groot bord. Giet de dressing over de geroosterde groenten van zodra ze uit de oven komen. Roer goed, kruid eventueel nog met peper en zout en stort het geheel over de plakjes snijbiet. Werk af met wat verse oregano.