Pruimengalette
bereiding
-
1
Snij de boter in kleine blokjes en zet nog even in de koelkast. Meng de bloem met de suiker en het zout in een kom. Voeg dan de boter toe. Meng in de keukenrobot met een kneedhaak, of kneed met de hand snel en krachtig. De boter mag niet smelten door de warmte van je hand. Voeg dan beetje bij beetje 240 milliliter ijswater toe, tot je een samenhangend deeg krijgt. Rol het deeg tot een bol en laat, afgedekt met vershoudfolie, een halfuur rusten in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de roomkaas met het ei, de poedersuiker en de vanille-essence. Snij de pruimen in partjes.
-
3
Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een cirkel van 0,5 centimeter dik. Lepel de roomkaascrème over het midden van het deeg, blijf 4 centimeter van de rand.
-
4
Verdeel de pruimen over de crème en sla de rand van het deeg over het fruit, naar het midden toe. Strooi nog wat kristalsuiker op de rand van de taart en bak ze 20 à 30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar is.