Recept

Caesar salade met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een échte klassieker: een heerlijke caesar salade. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Mix voor de ansjovisdressing alle ingrediënten in een blender tot een glad en smeuïg sausje. Kruid met peper en een klein beetje zout.

  2. 2

    Snij het ciabattabrood in dunne plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, wrijf in met knoflook en zet ze 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Bak de bacon krokant in een pan zonder vetstof en laat uitlekken op keukenpapier. Kruid de kip met peper, zout en kippenkruiden en bak ze goudbruin aan beide kanten. Snij in reepjes. Spoel de sla en snij in partjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snij in partjes.

  4. 4

    Schik de sneetjes brood, sla, bacon, kip en avocado op een langwerpige schaal en besprenkel met de dressing en bestrooi voor het serveren met de parmezaanschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Caesar salade met kip

Ingrediënten voor

4 personen
  • ciabatta
  • knoflook1 teentje
  • bacon200 g
  • kipfilets2
  • Romeinse sla2 kroppen
  • avocado1
  • parmezaan20 g
  • kipkruiden
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de dressing
  • mayonaise150 ml
  • citroensap1 el
  • ansjovisfilets4
  • mosterd2 kl
  • knoflook1 teentje
  • worcestershiresaus1 kl
  • peper en zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!