Caesar salad van flinterdunne savooikool en kip met parmezaandressing
bereiding
-
1
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipfilets aan. Kruid ze met kippenkruiden, peper en zout. Zet het vuur zachter, dek de pan af en laat de kip zachtjes verder garen. Trek de kip met een vork in reepjes.
-
2
Snij het brood in kleine blokjes van ± 1 cm. Bak ze in de knoflook-kruidenboter krokant in een pan.
-
3
Maak de dressing. Pel de knoflook. Doe de knoflook, de ansjovis, de zure room, de mayonaise, de parmezaan, de worcestershiresaus, de mosterd en het citroensap in een blender en mix tot een fijne saus. Kruid ze met peper en zout.
-
4
Maak de savooikool schoon, snij ze in heel fijne reepjes en meng ze met de rucola. Werk de salade af met de gebakken kippenreepjes, de broodcroutons en de dressing.