Schelvis met kokoscurry en broccoli
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui, pel en plet de knoflook en schil en rasp de gember. Verhit een goede scheut olijfolie in een pan en doe de ui, knoflook en gember erbij. Voeg de tomatenpuree toe en doe het korianderpoeder, komijnpoeder, kerriepoeder, chilipoeder, kurkumapoeder en venkelzaad erbij. Stoof alles op een zacht vuur tot de ui gaar is.
-
2
Spoel de broccoli en snij in roosjes. Halveer de peulerwtjes en snij de lente-uitjes in stukken van 5 centimeter. Voeg alles toe aan de gestoofde ui en bak één minuut mee. Voeg nu ook de kokosmelk, visfond en bruine suiker toe. Laat alles 5 minuten garen.
-
3
Snij de vis in stukjes van 1 centimeter en voeg ze toe aan de curry. Laat nog 10 minuten verder gaar worden.
-
4
Rooster de amandelschilfers in een droge pan. Pluk de blaadjes van de verse koriander. Strooi allebei over de curry en werk af met een beetje limoensap. Lekker met witte rijst.