Rode poon met knolselderpuree en een krokant kruidenkorstje
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en de knolselder. Snij alles in blokjes en kook samen gaar in gezouten water. Giet af en zet kort op het vuur om het overtollige vocht weg te koken. Pureer heel fijn en meng er 2 grote klontjes boter en een scheutje melk door. Kruid goed met peper, zout en nootmuskaat.
-
2
Spoel de prei en snij in fijne blokjes. Doe een flinke klont boter in een pan en bak de prei gaar. Kruid met peper en zout.
-
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de citroen met heet water en rasp de schil. Snij het oud brood in stukken en mix het grof. Pel en pers de knoflook en snij de peterselie fijn. Voeg toe aan het broodkruim, samen met de citroenrasp, het sap van een halve citroen en een goede scheut olijfolie. Mix alles opnieuw totdat het mooi gemengd is.
-
4
Schep de warme knolselderpuree in een ovenschaal. Lepel hierover de preistukjes en leg daar bovenop de rode poonfilets. Kruid de vis met peper en zout en strijk de broodmengeling hierover. Zet 20 à 25 minuten in de oven op 200°C.