Gefrituurde varkenslapjes zoetzuur
bereiding
-
1
Meng de gewone bloem met het maiszetmeel en het bakpoeder. Kruid met peper en zout. Schenk het bier erbij en klop met een garde tot een glad beslag.
-
2
Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Wentel de varkensblokjes door het beslag en schep ze in de olie. Bak ze goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
3
Doe alle ingrediënten voor het sausje in een steelpan en roer goed. Breng aan de kook en laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen. Zet opzij.
-
4
Kook de noedels gaar volgens de instructies op de verpakking. Maak de paprika's schoon en snij in reepjes. Schil de ananas en snij in partjes.
-
5
Verhit arachideolie in de wok en roerbak de paprika's en de ananas enkele minuten. Voeg de varkensblokjes, de noedels en de saus toe en schep 1 minuutje om. Serveer met extra koriander of peterselie.