Curry met gelakte varkensreepjes en aubergine
bereiding
-
1
Snij de varkenslapjes in reepjes. Pel en pers de knoflook. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snipper het fijn. Meng de knoflook met de chilipeper, de sojasaus en de zoetzure saus en marineer er de varkensreepjes in.
-
2
Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de sjalot. Spoel de aubergine en snij ‘m in blokjes. Verhit wat arachideolie in een wokpan op hoog vuur en roerbak de sjalot en aubergine krokant. Voeg de currypasta toe en schep goed om. Blus met de kokosmelk en laat nog 10 minuten op een zacht vuur indikken. Voeg dan de kikkererwten toe en laat nog 5 minuten garen.
-
3
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verhit wat arachideolie in een antikleefpan of in een andere wok en bak de gemarineerde varkensreepjes in enkele minuten goudbruin en krokant.
-
4
Lepel de curry in een kommetje en leg er de noedels en de varkensreepjes bij. Werk af met de partjes limoen en de pindanootjes.