Lenterolletje met eend en ananas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng suiker, vijfkruidenpoeder, gember, geplette knoflook en sojasaus. Snij het vet van de eendenborst in en kruid met zout. Wrijf in met de suikermix en laat even rusten.
-
2
Snij de puntpaprika en de ananas in heel fijne blokjes. Schep ze samen met het steranijsje en de rijstazijn in een pan en stoof 5 minuten tot de paprika gaar is. Breng op smaak met het limoensap en de chilisaus.
-
3
Verhit een ovenbestendige pan en bak de eendenborst eerst op de velkant. Draai om en schuif nog 10 minuten in de voorverwarmde oven. Snij achteraf in dunne plakjes.
-
4
Week de rijstvellen in warm water en leg ze op een schone keukenhanddoek. Beleg met een handvol bieslook, scheutjes, plakjes eend en een lepel van de paprikablokjes. Vouw toe en rol op. Herhaal met de andere rolletjes.
-
5
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng suiker, vijfkruidenpoeder, gember, geplette knoflook en sojasaus. Snij het vet van de eendenborst in en kruid met zout. Wrijf in met de suikermix en laat even rusten.
-
6
Snij de puntpaprika en de ananas in heel fijne blokjes. Schep ze samen met het steranijsje en de rijstazijn in een pan en stoof 5 minuten tot de paprika gaar is. Breng op smaak met het limoensap en de chilisaus.
-
7
Verhit een ovenbestendige pan en bak de eendenborst eerst op de velkant. Draai om en schuif nog 10 minuten in de voorverwarmde oven. Snij achteraf in dunne plakjes.
-
8
Week de rijstvellen in warm water en leg ze op een schone keukenhanddoek. Beleg met een handvol bieslook, scheutjes, plakjes eend en een lepel van de paprikablokjes. Vouw toe en rol op. Herhaal met de andere rolletjes.