Gebakken noedels met kip en cashewnoten
bereiding
-
1
Kook de noedels gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet weg.
-
2
Pel en plet de knoflook. Snij de tomaat in vieren. Schil de papaya en snij het vruchtvlees in lange plakjes. Snipper de chili, zonder zaadjes, fijn. Spoel de sojascheuten en laat goed uitlekken. Klop de eitjes los. Snij de kip in lange reepjes. Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en hak ze grof.
-
3
Verhit 2 el arachideolie in de wok en roerbak de kip, chili en knoflook 3 minuten op hoog vuur. Voeg de eieren toe en roerbak 2 minuten tot de eitjes beginnen te stollen. Neem van het vuur en zet apart.
-
4
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de noedels, tomatenblokjes en de papaya 2 minuten. Roer er de kipreepjes door en voeg de sojascheuten toe.
-
5
Breng op smaak met soja-, oester-, en vissaus, suiker en eventueel nog 50 ml water. Laat nog 1 minuut op hoog vuur roerbakken.
-
6
Serveer met de geroosterde noten, koriander en eventueel gedroogde chilivlokken.