Recept

Kip curry met kokosmelk, ananas en rode paprika

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zachte curry, zoete ananas en krokante nootjes; een topper voor het hele gezin! En je maakt 'm in slechts 25 minuten. 

bereiding
  1. 1

    Meng het eitje, de peterselie en het amandelmeel met het gehakt. Kneed goed en breng op smaak met peper en zout. Rol er balletjes van met een diameter van zo’n 3 cm. Bak de balletjes in een pannetje met hete kokosolie rondom goudbruin.

  2. 2

    Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan zonder vetstof en zet even apart. Hak grof. Verwijder het kroontje van de puntpaprika en snij in reepjes. Schil de ananas, snij in vier, verwijder de harde kern en snij het vruchtvlees in hapklare stukken.

  3. 3

    Zet een pan op het vuur met wat kokosolie en bak er de paprikareepjes in. Voeg er daarna de stukjes ananas bij. Bak nog even verder op en lepel er de groene curry bij. Voeg de kippenballetjes toe, blus met de kokosmelk en een scheutje water en zet op een zacht vuur. Laat de groenten en het vlees nog even garen in de curry.

  4. 4

    Verdeel de curry over kommen en werk af met de grofgehakte cashewnoten en fijngesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip curry met kokosmelk, ananas en rode paprika

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!