Gemarineerde zalm met broccolipuree en aardpeer
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten voor de marinade. Dep de vis droog en leg in de marinade. Zet afgedekt in de koelkast. Draai na 5 à 10 minuten de vis om en laat nog eens 10 minuten afgedekt in de koelkast marineren.
-
2
Schil de aardperen, snij ze in blokjes en rooster ze 20 minuten in de oven met 1 el olijfolie, peper, zout, tijm en laurier, tot ze beetgaar zijn.
-
3
Spoel de courgette en maak courgettesliertjes of fijne reepjes). Spoel de broccoliroosjes. Stoom ze samen 2 minuten.
-
4
Spoel de waterkers. Maak de dressing door alle ingrediënten te vermengen en zet apart. Bak de zalm in een steelpan op een matig vuur (de marinade donker worden in de pan, opgepast voor aanbakken).
-
5
Mix de broccoli tot een puree, voeg 1 el olijfolie (en eventueel wat kookvocht) toe en kruid met peper en zout.
-
6
Schik de gestoomde courgette en puree op een bord, samen met de zalm en de aardpeer. Verdeel wat dressing over de waterkers en courgettes en geef de rest er apart bij.