Recept

Romige pappardelle met gekonfijte citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een frisse pasta!

tip: extra lekker met nog wat verse citroenschil als afwerking. Gebruik een speciale citrusrasp om die fijne krulletjes te maken.

bereiding
  1. 1

    Maak de pangrattato. Pel de knoflook en scheur het stokbrood in stukjes. Mix de brood met de knoflook tot broodkruim. Verhit de olijfolie in een pan en voeg het broodkruim toe. Doe er de oregano en de rozemarijn bij en laat 5 minuten al roerende kleuren. Voeg tot slot de peterselie toe en laat nog 2 à 3 minuten garen. Roer regelmatig. Leg het broodkruim open op een met keukenpapier bedekte schaal en laat het volledig afkoelen.

  2. 2

    Kook de pappardelle in ruim gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Maak de saus. Rasp de schil van de citroen en pers er het sap uit. Smelt de boter in de pan en voeg de geraspte citroenschil toe. Laat ze even kleuren. Voeg dan de bloem toe en roer goed om. Blus met de witte wijn en het citroensap en blijf verder roeren. Voeg de mascarpone toe en laat even de saus inkoken. Breng ze op smaak met de parmezaan, peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de verse pasta over borden, lepel er de romige saus bij werk hem af met de gekonfijte citroenplakjes en de pangrattato.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige pappardelle met gekonfijte citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!