Quiche met gehakt, pastinaak, pompoen en wortel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg op het bakpapier in een quichevorm, prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg er een tweede bakpapier op en vul met bakknikkers of gedroogde bonen. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de bakknikkers en het bakpapier en bak het deeg nog 5 minuten in de oven.
-
2
Bak het gehakt rul in wat boter. Pel en snipper de ui. Schil de wintergroenten en snij ze in blokjes. Voeg samen met de ui toe aan het gehakt en bak 10 minuten verder, roer regelmatig om. Rasp de gember, pers de knoflook, pers de sinaasappel en breng de groenten ermee op smaak.
-
3
Klop de eieren luchtig met de room en kruid met peper, zout en tijm. Verdeel de gehaktvulling voorzichtig over de quichebodem, giet er het eimengsel over en werk af met de geraspte kaas. Schuif nog 20 à 25 minuten in de oven.