Miniquiches met pompoen, pastinaak en gorgonzola
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Beboter de vormpjes. Snij rondjes uit het bladerdeeg – iets groter dan de vormpjes – en leg ze in de beboterde quichevormpjes. Beleg met bakpapier en spliterwten of bakparels en bak een kwartier blind in de oven. Neem de bakvulling en het bakpapier weg en laat de bodempjes even afkoelen.
-
2
Schil de pompoen en de pastinaak en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Blancheer enkele minuten in kokend gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Pel de sjalot en de knoflook, snipper fijn en roerbak samen met de geblancheerde groenten kort in de boter.
-
3
Kluts de eieren los met de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
4
Vul de taartjes met de groenten en schenk er de losgeklopte eieren bij. Brokkel de gorgonzola over de quiches en bestrooi met de tijm.
-
5
Bak de quiches in 15 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en serveer warm of lauw.