Groene curry met kip
bereiding
-
1
Snij de kipfilet in blokjes, bak ze bruin in een wok met olie. Haal de kip uit de pan.
-
2
Pel en snipper de sjalotten. Spoel de courgette, halveer in de lengte en snij in dunne plakjes. Breek het harde uiteinde van de asperges en snij ze in stukken van 4 cm. Spoel het basilicum en snipper de helft ervan fijn.
-
3
Bak in dezelfde wok de sjalot glazig. Voeg de currypasta toe en bak enkele minuten mee. Doe er de groenten bij en roerbak een minuutje. Doe er de kip weer bij en overgiet met de kokos- melk. Breng aan de kook en laat 5 minuten zacht sudderen tot de kip en de groenten gaar zijn. Breng op smaak met het gesnipperd basilicum, wat vissaus en de rietsuiker.
-
4
Werk de curry af met de rest van de blaadjes vers basilicum en serveer. Lekker met basmatirijst.