Recept

Zachte curry van kikkererwten, broccoli en cashewnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker vegetarisch gerecht waar iedereen van zal smullen. 

bereiding
  1. 1

    Laat de cashewnoten ongeveer drie uur weken in lauw water. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de naanbroodjes volgens de instructies op de verpakking. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Kook ze gaar en spoel ze onder ijskoud water om de frisse groene kleur te bewaren.

  2. 2

    Snij de sjalotten fijn en de paksoi in partjes en stoof samen beetgaar aan in wat olijfolie. Voeg de kokosmelk, bouillon en de groene curry toe. Roer even om. Giet de cashewnoten af en voeg ze toe. Laat 15 minuten verder inkoken. Voeg de kikkererwten en de broccoliroosjes toe.

  3. 3

    Verwarm de zonnebloemolie tot 180°C en frituur er enkele rijstnoedels in. Dit gaat zeer snel als de olie op temperatuur is. Kruid met een beetje peper en zout.

  4. 4

    Serveer de naanbroden samen met de curry en werk af met enkele gefrituurde rijstnoedels en wat lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zachte curry van kikkererwten, broccoli en cashewnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!